ENDURO CANAZEI 

Canazei = Verdens bedste enduro (natur)spor:

søndag til søndag 25.6. - 2.7.  eller  10. - 17. september 2023


Har man først været i Harzen og Alperne, er næste skridt Dolomitterne!


Analog MTB eller eMTB, begge er velkomne.

Vi kører spor fra Enduro World Series 2019-2023 og det italienske enduro mesterskab 2016 & 2017 samt områdets enestående klassiker SellaRonda med 50+ km flow-spor rundt om det nærliggende bjergmassiv.
Du kører i et bjergsceneri, som måske er det mest  imponerende sceneri nogensinde oplevet fra mountainbiken.

Vi kører  top-fede naturspor og lidt moderne bikepark. Vi kommer helt derud, hvor kragerne vender, hvor gletcherne har sat deres præg på underlaget, hvor natursporene udfordrer os og kreativiteten skal gøre dem flow-rige. Smilene er store, MEGET STORE!

Under hele turen bliver du af Mads Weidemann guidet til områdets fantastiske spor, hvor han undervejs også leverer dig køretekniske tips & tricks mod det optimale SPORFLOW.

(Turen er ikke et decideret køreteknisk kursus. Du modtager gennem ugen løbende små input til bedre kørsel. Vi stopper nolge gange op og gentager enkelte sektioner, for at få fulde oplevelse med sektionen og tilhørende køretekniske tips.)


          Minimum deltagerkrav:  endurocykel med minimum150+ mm. vandring for/bag!

Det kræver et højere køreteknisk niveau for at deltage på turen; at du på fx Danmarks Tag kører de berømte nedkørsler som Sort Guld, Min Ven Simon og Død Ko. (Bob & Leth og Hello Kitty er ikke tilstrækkelig kvalifikation.) Vi forlanger ikke, at du hopper hoppene eller kører sporene til perfektion, men at dit mod og vilje er til at køre selve sporene. Kender du ikke på Danmarks Tag, er røde og sorte spor i bikeparks som Vallåsen og Harzen indenfor samme kvalifikation. UGEPROGRAM


Vi har efter vores egen oplevelse med området sammensat det perfekte ugeprogram:

 • Dag 1: Ankomst (evt. opsætning af din bike til terrænet: Affjedring og cockpit indstilles)
 • Dag 2: Arabba trailpark tour & EWS stage 4 Gluhwein
 • Dag 3: EWS stage 2 Titans & EWS stage 3 Mescedoz
 • Dag 4: 527, 530 og EWS Pro stage Ciasates
 • Dag 5: Hviledag! Du er mentalt træt efter 3 intense køredage fra morgen til aften. Der skal hviles, så risikoen for skader minimeres, og du er klar i hovedet, da sporene kun bliver mere udfordrende de to sidste køredage.
 • Dag 6: Rodeline + EWS stage 5 Tutti Frutti
 • Dag 7: SellaRonda & Dantercëpies bikepark
 • Dag 8: Hjemrejse

Programmet er vejledende. Der køres efter vejr-, spor- og energiforhold, som sikrer gruppen mest udvikling og bedste køreoplevelse. Køreteknikken og linjevalg til sporene træner vi, som udfordringerne mødes.


Under hele turen kører vi ca. 90% ned af bakke. Du er på cyklen fra morgen til sen eftermiddag, og kører 3.000 - 5.000 nedkørselsmeter, svarerende til 30-60 km. nedad. Opad cykler du mellem 200-500 højdemeter dagligt. Vi bruger selvfølgelig områdets velfungerende liftsystem, så meget vi kan.


Fra vores base i Canazei - Val di Fassa, er sporene et miks af primært naturspor og kun lidt bikepark. Bikeparkerne er nymoderne og etabeleret indefor de sidste par år - bygget af professionelle med stor viden om flow, sammensætning af hop, sving & berms udfordrende underlag osv. Parkerne er langt fra uoverskuelige, som dem du kender fra fx Alperne.

De imponerende naturspor findes, når vi bevæger os væk fra bikeparkerne og kører ud 'backcountry'.

Naturspor og bikepark har langt underlag til enten det italienske enduro mesterskab 2016 & 2017 samt Enduro World Series 2019-2023, som laver nye spor, for hvert år de kører.


Sporgradueringerne vi kører er blå, rød og sort. Vi starter naturligvis ugen med nemmere spor og rykker sporgradueringen op, som dit køreteknisk niveau, mod, kreativitet & forståelse for udfordringerne udvikler sig.


Om eftermiddagen når vi kommer ned fra bjerget, hygger vi fx med after-bike på en af de hyggelige autentiske caféer som bl.a. byder på frisk brygget italiensk kaffe, koldt hvede-øl, aperol-spritz eller en 'Hugo' (lokal drik á la aperol...).

Til aften spiser vi på hotellets egen restaurant, som på klassisk vis serverer et udvalg af lækre italienske retter. PRAKTISK INFO


 • Turen er en kør-selv tur inkl. bike-hotel, halvpension, guiding, køretekniske tips & tricks og 5 dg.-liftkort.
 • Vi bor i Canazei på 3-stjernet Hotel EL CIASEL, med flotte bike-faciliteter. Morgen- & aftensmaden nydes på hotellet. Frokost købes i terrænet.
 • Logi i twin-, dobbelt- eller tremandsværelser. Har du ikke en bofælle, kan vi ikke garantere dig et dobbeltværelse. Enkeltværelse kan tilkøbes.
 • Guiding & KTT med Mads foregår ihh. til programmet fra ca. kl. 9.15 - 17.XX
 • Til turen oprettes en lukket Facebookgruppe, hvor vi kan dele bl.a. samkørsel, nyttig info, billeder, skæg & ballede, der vedrører før, under og efter turen.
 •  Indtjekning sker 'dag 1' fra kl 15.00, og udtjekning er senest 'dag 8' inden kl. 10.00.


          Transport tur-retur Canazei:  Vælger du fx at flyve er det nemmest og billigst at flyve til Bergamo og leje en lille bil eller tage offentlig transport, som fx Google Maps anbefaler.

Bil er selvfølgelig også en mulighed, og er den mest frie transportform. I Facebook-gruppen som oprettes vedrørerende turen, er der mulighed for samkørsel. PRIS

 6.912,- * 


 * Turen inkluderer, og dét du betaler:

 • 5 dg. liftkort (EUR 147,- / kr. 1.113,-)
 • 5 dg. guiding med køretekniske tips & tricks (kr. 2.000,- + moms = 2.500,-)
 • 7 overnatninger i twin-, dobbelt- eller tre mandsværelse på Hotel Ei Ciasel inkl. halvpension (EUR 434,- / ca. kr. 3.299,-)


  * Ej inkluderet:

 • enkeltværelse
 • frokost
 • drikkevarer
 • turistbeskatning EUR. cirka 2,-/døgn.
 • transport tur/retur Italien
 • evt. cykelleje          Dét med småt og tilmelding: 

Ønsker du at deltage på turen, sender du os en besked via kontaktformularen forneden med dit fulde

navn, postadresse, e-mailadresse, telefonnummer samt eventuelle spørgsmål.

Indenfor 48 timer bekræfter vi din plads. (Er turen udsolgt, fremgår det af siden.)

Når din plads er bekræftet, betaler du kr. 2.000,- + moms for undervisning/guidning.

Resterende beløb betales på lokationen, hvor du selv betaler til hotellet og for liftkort.

P.S.: Har du ikke en bofælle, kan vi ikke garatere dig et dobbelværelse.

 

          Tilmeldingen er bindende: 

Skulle du blive forhindret i at deltage, og har betalt, læser du herom vores aflysningspolitik


Maksimum deltagerantal er 10 pers., minimum er 6 personer. Er der under minimum bliver dette udmeldt 6 uger forinden og turen aflyses.


Vi har udarbejdet en huskeliste, som måske kan være en hjælp til at huske "det hele". TILMELDING


Herunder tilmelder du dig turen og/eller stiller spørgsmål til denne.

Jeg har spørgsmål vedrørende turen
25.6. - 2.7. 2023 | Jeg tilmelder turen til kr. 6.912,-
10. - 17.9. 2023 | Jeg tilmelder turen til kr. 6.912,-
Enkeltværelse | Jeg tilkøber enkeltværelse til kr.1.590,-
 
 
 
 
 
Jeg ønsker at bo på værelse med en eller flere, som har booket plads på turen (fx din kone/mand/kæreste/venner/bekendte etc.)
 
 
 
Jeg accepterer Mountainbike Akademiets