DROPTEKNIK 

Skrevet d. 18.09.2019

af Mads WeidemannHvordan går det med din dropteknik?


Seje Lukas viser, hvordan dropteknikken bør sig gøre, og hvordan det absolut på ingen måde bør sig gøre:


❌❌❌ = Hvordan dropteknikken næppe bør sig gøre

✅✅✅ = Hvordan dropteknikken bør sig gøre


Hvad er den køretekniske forkskel?

Under ❌❌❌ skubber Lukas cyklen afsted i armene, som bringer ham for langt tilbage og i en ekstrem sårbar position, hvilke også fremgår i hans landing - han kollapser.

✅✅✅ Derfra blev Lukas bedt om at indfinde i en lav udgave af grundpositionen og skubbe cyklen afsted via fødderne, forskyde numsen bagud på sadlen og trække styret mod brystet. Dette resulterer i, at han i luften forbliver i balance, hvor han søger tilbage i sin lave grundposition og kan korrigere cyklen såfremt nødvendigt.
Lige inden landingen - hjulene får kontakt med underlaget, spænder han op i maven, hvilke giver et opspænd i hele kroppen, som hjælper til en blødere landing, og tjuhej han kører videre, uden at cyklen slinger, eller er i ubalanceHvordan får du, ligesom Lukas, teknisk set cyklen ud over droppet❓


Cirka en halv meter inden afsættet pumper du med fødderne ned i cyklen og skubber med fødderne cyklen udover droppet. Pumpet ligner bogstavet L.

Udført i samme øjeblik trækker du styret mod brystet, som får forhjulet til at blive vandret i luften.


I afsættet er det yderst vigtigt, at skubbet i fødderne og trækket i styret udføres meget powerfuldt, og holdes så længe som muligt, indtil du i luften har genfudet i lav grundposition. Ellers oplever du, at cyklen dykker med forhjulet, som næppe er til din fordel.


Inden landingen søger du tilbage i centreret position/lav grundposition/attackposition, hvorfra du får den sikreste og mest behagelige landing.

Måden du kommer tilbage i centreret position er, at du trækker dig tilbage via armene, som dermed stadig sikre at forhjulet forbliver oppe.

Et splitsekund inden du lander, spænder du op i mavemusklerne, som også aktiverer kroppens andre store muskler. Muskelspændet hjælper til at afbløde din landing. Benene er din primære affjedring under landingen, hvorfor de hjælper dig til at holde balancen/positionen. cowboy-knæ er selvfølgelig at foretrække under landingen.Summa Summarum

Dropteknik er en skub & træk bevægelse som udføres fra lav grundposition.

Teknikken er en 6 trins raket, og er ligesom med hoppeteknikken opdelt i Afsæt, Airtime & Landing...


• Afsæt:

1️⃣ Skub cyklen afsted via fødderne

2️⃣ Forskyd numsen bagud på sadlen (ikke bagved sadlen, men bagUD på sadlen)

3️⃣ Træk styret mod brystkassen 

• Airtime:

4️⃣ Søg tilbage i lav grundposition

5️⃣ Hold cyklen løftet op under dig (løftet med hænder og fødder) lige indtil du lander

• Landing:

6️⃣ Spænd op i maven og lad benene være din primære affjedring under landingen.