... 26.000+ har allerede lyttet med! 

Gaveidéer... Giv køreteknisk læring til den, som fortjener det. Giv bogen 'MOUNTAINBIKE'

eller et GAVEKORT til køreteknisk undervisning - eller giv dig selv bogen:

 

                 Bogen 'MOUNTAINBIKE'                                    GAVEKORT  

NEDKØRSELTEKNIK

Skrevet d. 10.06.2018

af Mads WeidemannDøjer du med ubalance og en ukontrollerbar cykel under nedkørslerne, er her et par fif og nyttig viden til din position.

Stiv sadelpind eller dropper... tippet virker uanset hva’.


Fra din Grundposition glider du tilbage på sadlens bredeste del, altså bagpå sadlen. Lad indersiden af lårene blidt røre sadlens brede kanter.

Herfra sænker du overkroppen tættere på styret, som du sænker fra hoftepartiet ved at stritte med numsen og sænke brystet til din albuevinkel er ca. 100 grader. Apropos albuer, så glem ikke at lade dem pege ud til siderne istedet for ned i jorden. Og til sidst spænder du blidt op i maven, hvilke giver stabilitet i hele kroppen til turen ned.


Summa summarum:

  1. Grundposition (bliv opdateret på Grundpositionen her)
  2. Tilbage på sadlens bredeste del og lad indersiden af lårene røre sadlens bredeste (ikke BAGVED sadlen, men BAGPÅ sadlen - du kan komme længere bagpå sadlen, end du tror) Afstanden ml. skridtet og sadlen bør være 3-4 cm. uanset køn.
  3. Sænk overkroppen fra hoftepartiet så du stritter mere med numsen, med halebenet og får lændesvaj
  4. Op og ud til siden med albuerne og lad vinklen forblive cirka 100 grader.
  5. Blidt opspænd i maveregionen (uden at ændre position). Spænder du for meget i maven mister du lændesvajet, som bliver til et lændekrum.


Nu er du placeret hensigtmæssigt på cyklen og du derved kan bruge kroppens styrke til stabilitet og som ekstra affjedring.


Du vil helt sikkert på et eller andet tidspunkt under nedkørslen fange dig selv i at være BAGVED sadlen. Det er OK i ny og næ, at underbevidstheden helt automatisk placer dig bagved sadlen. Derimod, hvis du på nedkørsler KONSTANT hænger bagved sadlen, er du til fare for dig selv, da positionen er låst og udynamisk.

Så indstil dit mindsæt til, at du altid finder tilbage på sadlens bredeste del, hvorfra du er dynamisk placeret og kan arbejde med cyklen.


God træning :-)

 ... 26.000+ har allerede lyttet med!! 

Mads Weidemann og hans kvindelige medvært Solveig Høgh belyser emner, interviewer personligheder & organisationer, der alle gør MTB-sporten mere interessant for os allesammen.

Find podcasten hos Spotify, Apple, Podimo, Google Play m.fl.

MOUNTAINBIKE - Fra begynder til verdensmester


Vores bog på 221 sider om mountainbike er ude via forlaget Gyldendal.

I bogen er køreteknik og træning, illustrationer og store flotte billeder, vilde MTB-historier og interviews med de bedste danske ryttere gennem tiden, som fx Henrik Djernis, Michael 'Kyllingen' Rasmussen & Annika Langvad.


Bogen alene gør dig ikke til verdensmester, men den hjælper dig, så du får det en del sjovere og flere succesoplevelser på sporet.


Køber du bogen herpå siden, får du tilsendt eksemplaret med hilsen og signeret af Mads WeidemannPris 350,-

FØLG MED PÅ SOCIALE MEDIER

 #mtbakademiet 

 #succesoplevelse 

 #påvejmodmålet 

 #legpåmtb 

Mountainbike Akademiet er en del af CykleAkademiet IVS

CVR-nummer 36689811


m: info @ mtbakademiet.dk

t: +45 - 607 85 085

Alle rettigheder forbeholdes Mountainbike Akademiet

© Copyright 2013-2021

Hjemmesidens design & tekst: Mads Weidemann

Giv os gerne din anmeldelse på Trustpilot og/eller Facebook

Hjemmesiden benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du brug af cookies - ligesom på alle andre hjemmesider

Ja ja, OK