FINALE LIGURE 


Tag med til nogle af verdens bedste enduro spor:
søn. til søn. 4. - 11. juni 2023  |  lør. til lør. 11. - 18. november 2023  lør. til lør. 2. - 9. marts 2024Analog MTB eller eMTB, begge er velkomne... Klassisk italiensk idyl omgivet af det mest varierende og imponerende udvalg af enduro-spor man overhovedet kan drømme om. Måske også derfor Finale Ligure siden 2013(!), hvert år, har været destination for enduro world serien, som gang på gang finder udfordringer blandt områdets 50+ spor med op til 10 kilometers nedkørsler fra bjergtinde og ned til Middelhavet.

 
Vi kører naturligivs et udvalg af sporene fra
Enduro World Series/EDR 2013-2023 samt områdets klassikere som Rollercoaster, La Engineere, Neanderthal, Canova, Kill Bill, Fast n' Furious, Hiroshima og Karma Trail for blot at nævne nogle af de populære spor.


Under hele turen bliver du af Mads Weidemann guidet til områdets fantastiske og udfordrende spor. Og inkluderet i prisen bliver du dagligt opdateret med køretekniske tips & tricks, som højner dit SPORFLOW. (Turen er ikke et decideret køreteknisk kursus. Du modtager gennem ugen løbende små input til bedre kørsel. Vi stopper nolge gange op og gentager enkelte sektioner, for at få fulde oplevelse med sektionen og tilhørende køretekniske tips.)


          Minimum deltagerkrav:  endurocykel med minimum150+ mm. vandring for/bag!

Det kræver et højere køreteknisk niveau for at deltage på turen; at du på fx Danmarks Tag kører de berømte nedkørsler som Sort Guld, Min Ven Simon og Død Ko. (Bob & Leth og Hello Kitty er ikke tilstrækkelig kvalifikation.) Vi forlanger ikke, at du hopper hoppene eller kører sporene til perfektion, men at dit mod og vilje er til at køre selve sporene. Kender du ikke på Danmarks Tag, er røde og sorte spor i bikeparks som Vallåsen og Harzen indenfor samme kvalifikation.

Desuden er en fysisk god form eller ebike et krav, da vi dagligt cykler mellem 700-1200+ højdemeter for at komme til og fra de kanon gode spor. UGEPROGRAM


Vi har efter vores egen oplevelse med området sammensat et kanon ugeprogram, hvor vi herunder nævner nogle af højdepunkterne:

 • Dag 1: Ankomst og velkomstmøde. 
 • Dag 2: Nato base til Finale via La Engineere, Neanderthal over Rogetta.
 • Dag 3: Halv dag shutlle, Melogno til Finale via Rollercoaster, Kill Bill over X-men.
 • Dag 4: Isallo Extacy, Olle til sten-sporet til Corona over Borgo til Canova.
 • Dag 5: Hviledag! Du er mentalt træt efter 3 intense køredage fra morgen til aften. Der skal hviles, så risikoen for skader minimeres, og du er klar i hovedet, da sporene kun bliver mere udfordrende de to sidste køredage.
 • Dag 6: Halv dag shutlle, Evo-land + Ca' Bianca og Little Champery.
 • Dag 7: Neverland til Supergruppo. Megaroller til Covid-19 til endo på Borgo.
 • Dag 8: Tak for nu og hjemrejse

Programmet er vejledende. Der køres efter vejr-, spor- og energiforhold, som sikrer gruppen mest udvikling og bedste køreoplevelse. Køreteknikken og linjevalg til sporene træner vi, som udfordringerne mødes. 


Dagen starter typisk med, at vi shuttles til en af områdets toppe på ca. 1000 h.m., hvorfra dagens eventyr starter. En nedkørsel fra afsætningssted og til Finale Ligure tager mellem 1-2 timer afhængig af stop/pauser, gentagelser og temperament. Medtager vi en uundgåeligt lille opkørsel på 300-400 højdemeter, som fører os op til ét af de utallige spor, er vi underholdt i 4 timer. Efter middag tager vi igen en shuttle, og kører samme koncept blot med nye spor.

Højdemeterne vi cykler dagligt varierer fra 700 til 1200+, og foregår i et anstændigt tempo. 


Vi er afsted fra kl. 9.00 og til 18-tiden, så en god fysisk form er selvfølgelig et krav. Melder trætheden sig, inden dagens program slutter, er der mulighed for at trille hjem.

Vi kører cirka 70% ned af bakke og 30% opad. Shuttle har vi en til to gange dagligt. Flere shuttle-ture kan nemt arrangeres mod mer-betaling: én tur koster EUR 13-15,-/per person og halvdagshuttle EUR 50,-.


Sporene er primært naturspor med byggede udfordringer som hop, berms og stejlere eller mere teknisk krævende terræn i mange udformninger. Sporgradueringerne vi kører er rød og sort. Vi starter naturligvis ugen med nemmere spor og søger flere udfordrende spor, som dit køreteknisk niveau, mod, kreativitet & forståelse for udfordringerne udvikler sig. PRAKTISK INFO


 • Turen er kør-/flyv-selv tur inkl. bike-hotel m. halvpension, guiding, shuttle, tips & tricks.
 • Vi bor på 3-stjernet og nymoderniseret Hotel Derby med flotte bike-faciliteter. Morgen- & aftensmad spises på hotellet, frokosten på en lokal restaurant i terrænet.
 • Logi i twin-, dobbelt- eller tremandsværelser. Har du ikke en bofælle, kan vi ikke garantere dig et dobbeltværelse. Enkeltværelse kan tilkøbes.
 • Til turen oprettes en lukket Facebookgruppe, hvor vi kan dele bl.a. samkørsel, nyttig info, billeder, skæg & ballede, der vedrører før, under og efter turen.
 • Guiding, køretekniske tips & tricks med Mads sker alle fem cykeldage.
 •  Indtjekning sker 'dag 1' fra kl 14.00, og udtjekning er senest 'dag 8' inden kl. 10.00


          Transport tur-retur Finale:  Vælger du fx at flyve, er dette nemmest at gøre med ét kort skift i Amsterdam, Frankfurt, München, Zürich eller anden større by og derfra flyve videre til Genova.
I Genova tager du toget direkte fra lufthavnen og til Finale Ligure. Togrejsen er små 40 minutter og kører flere gange i timen. Togstationen i Finale Ligure ligger 750 meter fra hotellet.
Du kan også flyve direkte Danmark - Nice (Frankrig), hvor togrejsen dog er 3 timer med skift på Nice hovebanegård. Eller til Torino eller Milano, hvor togturen er cirka 4 timer.
I bil er det lodret ned gennem Europa: Bregenz/Bodensee, San Bernadino, Lugano, Milano og Finale.

God rejse! PRIS 

 7.390,- * 


 * Turen inkluderer, og dét du betaler:

 • 5 dg. guiding inkl. køretekniske tips & tricks (kr. 2.000,- + moms = 2.500,-)
 • 5 dg. shuttle (EUR 154,- / ca. kr. 1.166,-)
 • 7 overnatninger i twin-, dobbelt eller tremandsværelse inkl. halvpension: morgenmad & aftensmad + drikkelse (EUR 490,- / ca. kr. 3.724-)


  * Ej inkluderet:

 • enkeltværelse
 • frokost
 • drikkevarer
 • turistbeskatning EUR ca. 2,-/døgn
 • evt. cykelleje
 • transport tur/retur Italien          Dét med småt og tilmelding: 

Ønsker du at deltage på turen, sender du os en besked via kontaktformularen forneden med dit fulde

navn, postadresse, e-mailadresse, telefonnummer samt eventuelle spørgsmål.

Indenfor 24 timer bekræfter vi din plads. (Er turen udsolgt, vil dette fremgå af siden.)

Når din plads er bekræftet, indbetaler du via mobilepay eller bankoverførelse guide/undervisning-depositum på kr 2.000,- + moms. Resterende beløb betales under rejsen.

P.S.: Har du ikke en bofælle kan vi ikke garantere dig et dobbeltværelse.

 

          Tilmeldingen er bindende: 

Skulle du blive forhindret i at deltage, og har betalt, læser du herom vores aflysningspolitik


Maksimum deltagerantal er 10 pers., minimum er 6 personer. Er der under minimum, bliver dette meldt ud 6 uger forinden, og turen aflyses. 


Vi har udarbejdet en huskeliste, som måske kan være en hjælp til at huske "det hele". TILMELDING


Herunder tilmelder du dig turen og/eller stiller spørgsmål til denne.

Jeg har spørgsmål vedrørende turen
4. - 11. juni 2023 | Jeg tilmelder turen til kr. 7.390,-
11. - 18. november 2023 | Jeg tilmelder turen til kr. 7.390,-
2. - 9. marts 2024 | Jeg tilmelder turen til kr. 7.390,-
Enkeltværelse | Jeg tilkøber enkeltværelse til kr. 852,-
 
 
 
 
 
Jeg ønsker at bo på værelse med en eller flere, som har booket plads på turen (fx din kone/mand/kæreste/venner/bekendte etc.)
 
 
 
Jeg accepterer Mountainbike Akademiets