FINALE  LIGURE 

lørdag - lørdag  |  2. - 9. okt.  2021   |  19. - 26. mar.  2022


Klassisk italiensk idyl omgivet af det mest varierende om imponerende udvalg af enduro-spor man overhovedet kan drømme om. Måske også derfor Finale Ligure siden 2013(!), hvert år, har været destination for enduro world serien, som gang på gang finder udfordringer blandt områdets 50+ spor med op til 10 kilometers nedkørsler fra bjergtinde og ned til Middelhavet.

 
Vi kører naturligivs nogle af sporene fra
Enduro World Series 2013-2020 samt områdets klassikere som Rollercoaster, La Engineer, Neanderthal, Canova, Kill Bill, Fast n' Furious, Hiroshima og Karma Trail for blot at nævne nogle af de populære spor.


Under hele turen bliver du af Mads Weidemann guidet til områdets fantastiske og udfordrende spor. Og inkluderet i prisen bliver du dagligt køreteknisk opdateret mod det optimale SPORFLOW. Deltagerkravet  er for dig med endurocykel med 150+ mm. vandring for/bag!

Det kræver et højere køreteknisk niveau for at deltage på turen; at du på fx Danmarks Tag kører de berømte nedkørsler som Sort Guld, Død Ko, Ålen (Bob & Leth og Hello Kitty er ikke kvalifikation nok.). Vi forlanger ikke, at du hopper hoppene, men at dit mod og vilje er til at køre selve sporene.
Kender du ikke på Danmarks Tag, er røde og sorte spor i bikeparks som Vallåsen og Harzen indenfor samme kvalifikation.
 UGEPROGRAMMET


Vi har efter vores egen oplevelse med området sammensat et kanon ugeprogram, hvor vi herunder nævner nogle af højdepunkterne:

 • Dag 1: Ankomst (evt. opsætning af din bike til terrænet: Affjedring og cockpit indstilles)
 • Dag 2: Nato base til Finale via La Engineer, Neanderthal over Rogetta
 • Dag 3: Melogno til Finale via Rollercoaster, Kill Bill over X-men
 • Dag 4: Hviledag, evt. med sightseeing (du er træt efter 2 intense køredage)
 • Dag 5: Fast n' Furious & Canova krydret med sløjfer om blå flow og røde spor
 • Dag 6: Dags-shuttle i Pietra Ligure med kun få opkørselsmeter
 • Dag 7: Shuttle i Finale L. på spor du kender, evt. i ét sammenhængende run :-)
 • Dag 8: Tak for nu og hjemrejse. 

Programmet er vejledende. Der køres efter vejr-, spor- og energiforhold, som sikrer gruppen mest udvikling og bedste køreoplevelse. Generelt er ugeprogrammet opbygget sådan, at vi første halvdel træner fordelagtig køreteknik, linjevalg, mindset, nedbryder mentale barrierer og bruger lidt ekstra tid på sporene. Sidste halvdel er mere sammenhængende kørsel for at opleve den køretekniske udvikling & større selvtillid.


Dagen starter typisk med, at vi shuttles til en af områdets toppe på ca. 1000-1200 h.m., hvorfra dagens eventyr starter. En nedkørsel fra afsætningssted og til Finale Ligure tager mellem 2-4 timer afhængig af stop/pauser, gentagelser og temperament. Medtager vi en uundgåeligt lille opkørsel på 300-500 højdemeter, som fører op til ét af de populære spor, er vi underholdt i en hel dag.

Højdemeterne vi cykler dagligt varierer fra 300 til 900, og foregår i yderst anstændigt tempo (- vi skal jo brænde energien af nedad, men opad-cykling er restituerende og sundt for kreativiteten imellem de lange nedkørsler).

Du er cykler fra morgen til sen eftermiddag, så god fysisk form er selvfølgelig at foretrække. Melder trætheden sig, inden dagens program slutter, er der mulighed for at trille hjem.

Vi kører cirka 70% ned af bakke og 30% opad. Shuttle har vi én tur dag 2, 3 & 5, to shuttle-ture dag 7 og dags-shuttle dag 6. Flere shuttle-ture kan nemt arrangeres mod mer-betaling: én tur koster EUR 10,-/per person og dagshuttle EUR 50,-/pr. pers.


Sporene er primært naturspor med byggede udfordringer som hop, berms og stejlere eller mere teknisk krævende terræn i mange udformninger. Sporgradueringerne vi kører er blå, rød og sort. Vi starter naturligvis ugen med nemmere spor og rykker sporgradueringen op, som dit køreteknisk niveau, mod, kreativitet & forståelse for udfordringerne udvikler sig.


Om eftermiddagen når vi kommer ned fra bjerget, hygger vi fx med after-bike på en af de hyggelige autentiske caféer som bl.a. byder på frisk brygget italiensk kaffe, koldt øl, aperol-spritz eller en 'Hugo' (lokal drik á la aperol...).


På rejsen møder og indgår du i et stærkt fællesskab med ligesindede MTB-ryttere til sparring, latter og sammenhold, hvor du udbygger dit MTB-netværk og måske finder kommende træningspartnere.
 PRAKTISK INFO


 • Turen er kør-/flyv-selv tur inkl. bike-hotel m. halvpension, guiding, shuttle, tips & tricks.
 • Vi bor på 3-stjernet og nymoderniseret Hotel Derby med flotte bike-faciliteter og logi i twin-, dobbelt- eller tremandsværelser*. Morgen- & aftensmad spises på hotellet, frokosten på en lokal restaurant.
  *Tillæg for enkeltværelse er kr. 800,-
   Indtjekning sker 'dag 1' fra kl 15.00, og udtjekning er senest 'dag 8' inden kl. 10.00 

 • Til turen oprettes en lukket Facebookgruppe, hvor vi kan dele bl.a. samkørsel, nyttig info, billeder, skæg & ballede, der vedrører før, under og efter turen.
 • Guiding & KTT med Mads ihh. til programmet fra ca. kl. 09.00 - 16/17.XX
 TURENS PRIS


 6.229,- * * Turen inkluderer, og dét du betaler:

 • 5 dg. guiding inkl. køretekniske tips & tricks (kr. 2.000,- + moms = 2.500,-)
 • 5 dg. shuttle (EUR. 156 / ca. kr. 1.185,-)
 • 7 overnatninger i twin-, dobbelt eller tremandsværelse inkl. halvpension: morgenmad & aftensmad (EUR 336,- /ca. kr. 2.544,-)
 • sjov, ballade & masser af udvikling!


  * Ej inkluderet:

 • enkeltværelse
 • frokost
 • drikkevarer
 • turistbeskatning EUR ca. 2,-/døgn
 • evt. cykelleje
 • transport tur/retur Italien
  - Du kan fx flyve til Nice (som ligger 100 km. fra Finale L.) for så lavt som kr. 700,- /retur, u. cykel... stige på toget i lufthavnen og direkte stige af kun 300 meter fra hoteldøren i Finale Ligure. Der kan også mod betaling arrangeres fælles afhentning i lufthavnen.Dét med småt og tilmelding:

Ønsker du at deltage på turen, sender du os en besked via kontaktformularen forneden med dit fulde

navn, postadresse, e-mailadresse, telefonnummer samt eventuelle spørgsmål.


Indenfor 24 timer bekræfter vi din plads. (Er turen udsolgt, vil dette fremgå af siden.)

Når din plads er bekræftet, indbetaler du via mobilepay eller bankoverførelse guide/undervisning-depositum på kr 2.000,- + moms. Resterende beløb betales på lokationen.

 

Tilmeldingen er bindende

Skulle du blive forhindret i at deltage, og har betalt, læser du herom vores aflysningspolitik


Maksimum deltagerantal er 8 pers., minimum er 5 personer. Er der under minimum, bliver dette meldt ud 6 uger forinden, og turen aflyses. 


 TILMELDING & SPØRGSMÅL


Herunder tilmelder du dig turen og/eller stiller spørgsmål til denne. Når din tilmelding eller spørgsmål er afsendt, hører du fra os indenfor a.s.a.p.

Jeg har spørgsmål vedrørende turen
02.10. - 09.10. 2021 | Jeg tilmelder turen til kr. 6.229,-
19.03. - 26.03. 2022 | Jeg tilmelder turen til kr. 6.229,-
Enkeltværelse | Jeg tilkøber enkeltværelse til kr. 795,-
 
 
 
 
 
Jeg ønsker at bo på værelse med en eller flere, som har booket plads på turen (fx din kone/mand/kæreste/venner/bekendte etc.)
 
 
 
Jeg accepterer Mountainbike Akademiets
 
 

 DIN UDVIKLING

Inden du tilmelder dig en af vores udenlands workshops/MTB-ferie, anbefaler vi, at

du kommer forbi, og tager en workshop herhjemme.


Feriemålene er niveaukvalificeret. Og måtte der alligevel fra start være stor forskel på de

enkelte rytteres niveau, evner vi at underholde alle, så hver enkelt rytter er tilpas udfordret og oplever positiv udvikling, naturligvis indenfor trygge rammer.


For din egen tryg- og sikkerhed bør du læse vores  Sikkerhed & Ansvar'  politik, så du evt bliver opdateret på egne forsikringer.


Vi har udarbejdet en  HUSKELISTE , hvorfra vi anbefaler, at du medbringer følgende...