OVERBLIK 

Skrevet d. 18.03.2021

af Mads WeidemannDet du skal til at læse nu, virker måske som noget at det mest fjollede... men der er noget som snakken! Opvarm øjnenes bevægelse - som du forhåbenlig opvarmer resten af kroppen!

Jo mere yderligt dine øjne kan bevæge sig, mens du cykler, desto hurtigere er du til at reagere på sporets udfordringer.


Spørg dig selv, hvor yderligt dine øjne bevæger sig i hverdagen... Næppe meget fordi vi stort set kun kigger fremad. Og når vi kigger skarpt til siderne, drejer vi enten hovedet eller hele kroppen.


Drejer du kroppen eller hovedet for at kigge yderligt, mens du cykler, koster dette tid og kan have negativ påvirkning på din fordelagtig position... fordi når hovedet roterer, påvirker det rygsøjlen, som drejer dit hofteparti og cyklen begynder at drejer.

Derfor er det til din fordel og sikkerhed(!) at opvarme øjnenes bevægelse, inden du cykler, så du undgår at rotere hovedet unødigt.


Fremgangsmåde:

• Hold pegefingrene vinkelret ud fra ansigtet og kig først 10x til hver finger i ‘normal’ hastighed og dernæst 10x i ‘hurtig’ hastighed.


På sporet:

• Vær bevidst om at bruge øjnene i stedet for at dreje hovedet.

• Spor med skarpe/kompakte sving mærker du hurtigst effekten.


God træning :-)