LET IT FLOW 

Skrevet d. 09.09.2017

af Mads WeidemannNår du kører på MTB-sporets flowsektioner, kan du fx forestille dig, at du er som vandet i en å, der flyder blidt afsted.

Med dette billede på nethinden bidrager du reelt til, at din kørsel bliver mere flowy.


På mere tekniske dele af sporet fx rockgardens, kan du forestille dig, at du er en DAKAR-rallybil, som kører gennem et goldt og stenet landskab, hvor affjedringen konstant er på overarbejde.

Rallybilens affjedringen er denne sammenhæng dine knæ- og ankelled, som konstant absorberer stødene fra rockgardenen, du kører i.


Fra en kreativ vinkel er der mange muligheder for at billedliggøre din kørsel, som uden tvivl, på positiv vis, og hvorend du befinder dig på sporet, bidrager til dit kørselsflow.


Næste gang du kører på sporet, så stop evt på de tekniske sektioner og kig på de forbipasserende ryttere, hvordan de bærer sig ad med at køre udfordringen; om de er aktive i deres ben som føromtalte rallybil eller ej.

Det er nemt at spotte om en rytter er dynamisk - har masser af bevægelse - eller rytteren er stiv som et bræt. Jo mere dynamisk og afslappet du er på cyklen, desto bedre kørsel oplever du. Cyklens støddæmpere påvirker naturligvis og din kørsel i negativ eller positiv retning, så klik her, og læs dig til, hvordan du indstiller cyklens støddæmpere.


Kender du en, der plejer at køre som et flipperspil eller en kanonkugle, så gør du nok klogt i at dele dette opslag med vedkommende ;-)