... 21.000+ har allerede lyttet med! 

Gaveidéer - giv køreteknisk læring til den, som fortjener det. Giv bogen MOUNTAINBIKE

eller et GAVEKORT til køreteknisk undervisning:

 

                           MOUNTAINBIKE                                         GAVEKORT  

HOPPETEKNIK

Skrevet d. 01.08.2014

af Mads WeidemannHvor højt og hvor langt kan du egentlig hoppe på dine ben?

Hvor højt og hvor langt kan du hoppe på cyklen? Og hvor sikker er du i din landing?


Hvad gør du når du skal lave et almindeligt hop med samlede ben - springe over en vandpyt, en snor, et væltet træ fra Bodils hånd??" Vi skal igen tilbage til de gaver naturen glædeligt har foræret os menneskerAlle mennesker og levende dyr på planeten Jorden laver altid et afsæt for at lave et hop/et spring. Gør du det på din cykel??Det simple hop

Du ranker ryggen, dine ben komprimerer, du pre-starter hoppet på hælene, ruller over fødderne og sætter af på tæerne - samtidig strækkes dine komprimeret ben ud, og energien sendes op gennem overkrop, hvor den ender ud gennem toppen af hovedet. Og BUM afsættes er fuldendt og du er allerede i luften!


Hvad gør du i luften med dine arme? Dem trækker du typisk kontoleret ind mod overkroppen.

Hvad gør du når du lander? Landingen sker for (næsten) alles vedkommede blødt og smertefrit, hvor dine stærke ben langsomt komprimerer samt din stærke og ranke overkrop kontrolleret sænker sig.


På cyklen er det fuldstændig modsat, når 8 ud af 10 hopper!

Mange af jer glemmer køreteknisk at lave afsæt, hop & landing, og fejlagtigt tror, at cyklen klarer det hele. Hvilket den naturligvis IKKE gør!


Når mange forsøger at lave et hop, dykker de fleste dykker ligeså lodret som et nedfalden dovendyr ;-)

... Her kollapser 8 ud af 10 i landingen. Ikke så de vælter, men så cyklen straks ændre kurs og mand samt cykel er fuldstændig ude af control. Er du en af dem??Mestre dit hop

Næste gang du cykler, og møder et hop. Læg da cyklen inden opkørslen, stil dig med samlede ben og lav et langt hop på flad jord.


Reflekter over afsættet: Hvor komprimeret er du? Hvor lav er din overkrop? Starter du afsættet på hælene, ruller over foden, og slipper med tæerne? Hvor meget energi skaber du i hofterne? Hvor meget bruger du mave-/coremusklerne? Hvor meget hiver du med armene? Hvor kigger du hen? Kigger du ned? Eller kigger du frem mod landingen? Mange spørgsmål...

- Spørg dig selv: HVAD GØR JEG??!!


Få en cykelkollega til at filme dig, og du filmer hende.


Gør det nemt

Når du prøver på cyklen... Så glem det "store" hop du var kommet til, men glem IKKE teknikken du lige har øvet!


Start i lav fart med små hop på skovvejen, hvor afsættet sker fra hælene - dine dykkede hæle! Derfra forsøger du af få ligevægt i cykel og landing på begge hjul.


Når det er succesfuldt så går du videre til et lille og nemt hop - et hop du kender, og før har følt små-kedeligt... Men det gør du ikke til denne hop-læring, hvor det KUN er teknikken du holder fokus på

Kør hoppet 15-20 gange. Mærk selvtilliden stige og teknikken forbedres i takt med, at du for hver gang evaluerer dine hop.Teknikken øves med lav hastighed

Det tager tid, timing, tålmodighed og selvtillid. Tro på det. Og du bliver en sand mester til at hoppe - og for Guds skyld HOLD FARTEN NEDE, ellers lærer du det aldrig! Farten er som regel din ven. MEN når du lærer nye teknikker, så er farten din FJENDE nummer ét!!

... LAV FART, tak :-)

|| Start med at hoppe få centimeter. Lær teknikken til hoppet før du sætter højde og længde på

Når teknikken er trænet til døde, så kan du præstere på alle de hop du ønsker ||Summa summarum:

1) Rank ryg & Hælene nede

2) Kig derhen hvor du vil lande

3) Hovedet over styret

4) Komprimer i overkroppen og sænk hælene inden opkørslen

5) Lav afsættet på opkørslen - træk dine dykkede hæle "op" mod dine balder og træk aktivt med dine arme styret mod brystet

6) Hold brystet over styret i luften

7) Land på begge hjul og markér din landing ved at sætte cyklen i jorden. Spænd op i ben, mave og arme ellers kollapser du. Det er DIG, der lander med cyklen, og ikke cyklen der lander med dig!

#1
#2
#3

|| Følg de tre billeder og spejl fremgangsmåden fra teksten ||

 ... 21.000+ har allerede lyttet med!! 

Mads Weidemann og hans kvindelige medvært Solveig Høgh belyser emner, interviewer personligheder & organisationer, der alle gør MTB-sporten mere interessant for os allesammen.

Find podcasten hos Spotify, Apple, Podimo, Google Play m.fl.

Synes du podcasten er god og måske værd at donere en flad 50'er eller mere, modtager vi med kyshånd dit bidrag.
Vi producerer uden økonomisk støtte, så et lille bidrag vil falde på et tørt sted. Send til erhvervmobilepay 12800 med teksten 'MPOD'.

Tak :-)

MOUNTAINBIKE - Fra begynder til verdensmester


Vores bog på 221 sider om mountainbike er ude via forlaget Gyldendal.

I bogen er køreteknik og træning, illustrationer og store flotte billeder, vilde MTB-historier og interviews med de bedste danske ryttere gennem tiden, som fx Henrik Djernis, Michael Rasmussen & Annika Langvad.
Bogen alene gør dig ikke til verdensmester, men den hjælper dig, så du får det en del sjovere og flere succesoplevelser på sporet.


Køber du bogen herpå siden, får du tilsendt eksemplaret med hilsen og signeret af Mads WeidemannPris 349,-

FØLG MED PÅ SOCIALE MEDIER

 #mtbakademiet 

 #succesoplevelse 

 #påvejmodmålet 

 #legpåmtb 

MTB AKADEMIET er en del af CykleAkademiet IVS

CVR-nummer 36689811


m: info @ mtbakademiet.dk

t: +45 - 607 85 085

Alle rettigheder forbeholdes MTB AKADEMIET

© Copyright 2013-2020

Hjemmesidens design & tekst: Mads Weidemann

Giv os gerne din anmeldelse på Trustpilot og/eller Facebook

Hjemmesiden benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du brug af cookies - ligesom på alle andre hjemmesider

Ja ja, OK