FREMTIDENS MTB

Skrevet d. 11.05.2014

af Mads WeidemannMed mountainbikesporernes stigende tekniske udvikling er 'standard' MTB langt om længe ved at få sin helt egen personlighed langt væk fra landevejs-/cykelcrosssporten. Inspirationen er selvfølgelig hentet fra sportens egen

Formel 1 klasse, Downhill.EN DYNAMISK SPORT

Mountainbike er idag en helårs sport, hvilket ikke kommer bag på særlig mange.


Dog er der stadig jer... Jer, der er alt for præget af landevejscykling!

Intet ondt om landevejscykling. Men det har (desværre) INTET at gøre med mountainbike! Denne fejlagtige tro tilhørte 90'erne og 00'erne.


På landevejscyklen sidder du flere timer i samme STATISKE position - jeg gentager: Samme STATISKE position... Samme STATISKE position... Samme STATISKE position hele turen igennem.


 MTB er som alpint skiløb - dynamisk bevægelse i benene 


Mountainbike er DYNAMISK og AFVEKSLENDE!!

Hvis ikke du har bevægelse på din MTB, så bliver sporten ALDRIG nemmere for dig og slet ikke med fremtidens svære baner i sigte.BIKEFIT

En mountainbike fittes til, at rytteren kan køre på skovens/bjergets udfordrende underlag uden at vælte - altså med mest mulig balance. Og dermed kommer pedalpower tidligst i anden række!!

... Så fit din MTB så du har lavt tyngdepunkt og god balance.


I store træk fittes en landevejscykel til, at rytteren i en nærmest fastlåst vinkel kan træde med alt sin kraft uden at være provokeret af underlaget.


"Til mountainbikekørsel kommer teknisk form før fysisk form"


Hvis ikke du har teknikken med i skoven, så kan alt din pedalpower være fløjtende ligegyldig.

Se her (under punkt 8) hvordan du fitter din MTB til balance, sikker men også aggressiv kørsel.


Lad mig understrege endnu engang:

DU BIKEFIT'ER IKKE DIN MOUNTAINBIKE SOM DIN LANDEVEJSRACER!!

Men du kører din landevejsracer (med samme teknik), som du kører din MTB :)BEKLÆDNING

Tøjproducenterne er endelig ved at indse, at moderigtig MTB-tøj er løstsiddende. Dermed sagt, at du kører ikke MTB i dit landevejstøj - INGEN lycra, BASTA! MTB-beklædningsmoden er løstsiddende shorts og lange handskerUDEN gel-puder 


Glem alt om kortfingret cykelhandsker med gel-puder... Dem har landevejen også for sig selv.

På mountainbiken kører du med langfingret handsker UDEN gel-puder!! Hvis du får ondt i håndfladerne, så er dit styr vinklet forkert. Læs her hvordan dit styr og bremsegreb skal vinkles.


HUSK: På MTB'en har du meget bevægelse og dermed ikke samme statiske press på håndfladerne, hvilket umuliggøre at dine nervebaner lider overlast, som giver sovende hænder.


Fakta: I disse vintermåneder er løstsiddende tøj mere isolerende end tætsiddende usmageligt lycra.IKKE "BARE" EN SPORT

Så alle jer der stadig hænger fast 10-20 år tilbage. Hvis I ønsker at bevare fornøjelsen med sporten, så skal I allerede nu starte på tekniktræning samt bikefitting af jeres mountainbikes,

For sporten er jo meget mere end bare en sport. Den er en inspiration og et værktøj til livets dagligdag, arbejdsliv som privatliv.God fornøjelse :-)