... 26.000+ har allerede lyttet med! 

Gaveidéer... Giv køreteknisk læring til den, som fortjener det. Giv bogen 'MOUNTAINBIKE'

eller et GAVEKORT til køreteknisk undervisning - eller giv dig selv bogen:

 

                 Bogen 'MOUNTAINBIKE'                                    GAVEKORT  

DROPPERPOST

Skrevet d. 01.06.2015
(opdat. 15/10.2019)

af Mads WeidemannMan spørger om en dropperpost er værd at købe?

En dropperpost er en bedre investering end en affjedret forgaffel, idet dit tyngdepunkt bliver lavere på cyklen. Og et lavere tyngdepunkt er som bekendt lig med bedre balance, meget bedre balance!

Har man ikke har råd til en dropperpost... Så sælg den affjedret forgaffel, køb en fast gaffel og køb en dropperpost for restbeløbet.

Så vigtig er en dropperpost på din MTB!!Jamen, Maaaaaads... en dropperpost vejer ca. 400 gram mere end en carbon-pind!

Tjooo, det' muligt! Men vil du leve eller dø!?? Og hvad vejer du egentlig selv for meget!?

- Vil du sidde tårnhøjt med din lette sadelpind og blive kastet rundt, bare fordi du er en fluevægt-knepper og deraf ikke kan få ordentlig balance på tekniske sektioner, hvilket der efterhånden kun findes (tekniske sektioner) på landets udfordrende og fornøjelige MTB spor.

Eller vil du kunne justere dit tyngdepunkt / din siddehøjde, så du efter terrænets beskaffenhed og få optimal balance??


Det bliver MEGET sjovere på de tekniske sektioner ved at kunne justere sadlen ned.
- Og dette vil alle dage overskygge de sølle 400 gram en dropperpost vejer ekstra.

Desuden sidder den "ekstra" vægt lige midt på cyklen. Dvs., det er ingen roterende vægt, den sidder ej foran eller bagpå cyklen, den sidder lige over krankboksen, hvilket ikke kan være bedre, nu når din MTB skal til at være "meget" tungere!Jamen, hvordan bruger jeg en dropperpost?!


  • Montér den i fuld ekspanderet højde, så du kan træde alle de tusinde watt du plejer at kunne med din normale sadelhøjde.


  • Under nedkørsler trykker du på knappen og kører pinden helt ned. Derfra får du en blødere vinkel på underlaget, ved at du kommer tættere på baghjulet og ikke hænger med hovedet "nede" over forhjulet.


  • I opkørt terræn, rødder og sten kører du pinden ca. 3 cm. ned. Deraf kommer du i dit tråd ned med hælene, så fodleddene kan arbejde og stabilisere / absorbere for underlagets bump.


  • Over hop og drop kører du ligeledes din pind helt ned, så du har masser af plads til at bruge din hoppe og drop teknik - hvilket er to VIDT forskellige teknikker... men det er en anden historie.


  • Gennem stensektioner med hældning o. lign. kører du også pinden helt ned så din vægt flyttes fra forhjulet og hjulet ikke fanges mellem stenene.


  • Når du vil køre på baghjul, køres pinden halvt ned, hvilket sikrer dig en supergod balance til cyklens vinkel, så du kan blære dig overfor kollegaerne :-)Hvad kan vi konkludere? Opfindelsen af dropperposten er ligeså vigtig opfindelse som Hjulet og Internettet; alting går meget hurtigere...God fornøjelse!P.S.: Snak med din lokale MTB-forhandler om en dropperpost. Der findes ultra-mange størrelser og modeller ind- eller udvendig kabelføring m.m.

Det kan kun gå galt, hvis du køber den over nettet!

(Så støt din lokale MTB-handler, så støtter han dig, den dag lokummet brænder på og din MTB er i smadr' - det er med sikkerhed, han griner af dig, hvis du køber alt dit grej over nettet og kvajer dig.)


P.P.S.: Er der intet for dig, som virker, når du gør som beskrevet ovenover? Ja, så er din køreteknik måske ELENDIG og du bør tilmelde dig et teknikkursus for at lære grundteknikkerne til fordelagtig, legerig og sikker kørsel ;-)

 ... 26.000+ har allerede lyttet med!! 

Mads Weidemann og hans kvindelige medvært Solveig Høgh belyser emner, interviewer personligheder & organisationer, der alle gør MTB-sporten mere interessant for os allesammen.

Find podcasten hos Spotify, Apple, Podimo, Google Play m.fl.

MOUNTAINBIKE - Fra begynder til verdensmester


Vores bog på 221 sider om mountainbike er ude via forlaget Gyldendal.

I bogen er køreteknik og træning, illustrationer og store flotte billeder, vilde MTB-historier og interviews med de bedste danske ryttere gennem tiden, som fx Henrik Djernis, Michael 'Kyllingen' Rasmussen & Annika Langvad.


Bogen alene gør dig ikke til verdensmester, men den hjælper dig, så du får det en del sjovere og flere succesoplevelser på sporet.


Køber du bogen herpå siden, får du tilsendt eksemplaret med hilsen og signeret af Mads WeidemannPris 350,-

FØLG MED PÅ SOCIALE MEDIER

 #mtbakademiet 

 #succesoplevelse 

 #påvejmodmålet 

 #legpåmtb 

Mountainbike Akademiet er en del af CykleAkademiet IVS

CVR-nummer 36689811


m: info @ mtbakademiet.dk

t: +45 - 607 85 085

Alle rettigheder forbeholdes Mountainbike Akademiet

© Copyright 2013-2021

Hjemmesidens design & tekst: Mads Weidemann

Giv os gerne din anmeldelse på Trustpilot og/eller Facebook

Hjemmesiden benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du brug af cookies - ligesom på alle andre hjemmesider

Ja ja, OK