DEN FØRSTE GANG PÅ SORT

Skrevet d. 27.10.2023

af Mads Weidemann


Den første gang på sort spor.

At køre sorte spor for første gang handler ikke om at kunne køre fejlfrit hele vejen igennem. Det handler om at komme igang og tage 20-30 meter af gangen i ‘gå-tempo’

Sorte spor findes i mange sværhedsgrader. Derfor handler det om at starte på de nemmere af slagsen. De nemmere af slagsen er dem med naturligt underlag, som typisk kaldes ‘enduro spor’.

Enduro sporene indeholder sjældent kæmpe hop og “gigantiske uoverskuelig” udfordringer…Typisk er det kun underlagets hældning og naturlige underlag, som bestemmer enduro sporets farve.


- Behersket hastighed og bremsekontrol, lav grundposition og linjevalg gør de fleste sorte natur/enduro-nedkørsler overskuelige. Og så kan de typisk trilles i ‘gå-tempo’; altså lavere hastighed.

Som førstegangskører kører man ikke sorte spor i blinde. Du lægger cyklen og går de sektioner, du er på vej til at køre.


Når du har gået og besigtiget sektionerne, ser du samtidig, om der er nogle “vilde udfordringer” du er tvunget til at køre udenom - for det må man gerne… Rom blev som bekendt ikke bygget på én dag. Så gjorde forceringen af sorte nedkørsler heller ikke: De tager tid (uger, måneder, år) at få tygget sig igennem.


Når du først har stiftet bekendtskab med de sorte naturspor, voksen selvtilliden og giver dig mod på mere


God tur!