YIN YOGA - SEAL POSE

Skrevet d. 21.06.2017

af Mathilde Friis-AndersenHer en lille video af en af de Yin Yoga stillinger, der er særligt gode for mountainbikere, da den løsner op i den nederste del af ryggen og lænden - et af de områder man som rytter har tendens til at spænde op i efter mange timer i sadlen. Stillingen hedder 'Seal Pose' eller 'Sphinx Pose'.

 

Sådan kommer du sikkert ind i stillingen:

 

1. Læg dig på maven med armene over hovedet og albuerne placeret nogenlunde ud for dine skuldre.

 

2. Løft langsomt overkroppen op til du føler et blidt stræk eller tryk på de nederste ryghvirvler i lænden.

 

3. Læg dig gerne ned på maven igen og prøv dig frem med forskellig afstand mellem armene. Med hvilken afstand får du det bedste stræk?

 

4. Du kan også justere på strækket ved at justere på bredden mellem dine fødder. Jo mere samlet fødderne er, jo mere intenst vil strækket eller trykket i området omkring lænden være.

 

5. Vi går efter et blidt stræk for den nederste del af ryggen - ikke et intenst eller smertefuld stræk. Gør det decideret ondt eller kan du mærke strækket eller trykket ét specifikt sted, så kom ud.

 

6. Når du har fundet et godt sted at være, så slap af i ansigtet, i skuldrene, nakken og i balder og baglår og prøv at se, om du kan være i stillingen i 3 -5 minutter. 

 

7. Brug din vejrtrækning til at være i strækket og giv så meget slip på musklerne som muligt - det er helt afgørende for effekten på bindevævet.

 

8. Kom langsom ud af stillingen - ryghvirvel for ryghvirvel - og fald til ro på maven. Lad kroppen slappe af her i ligeså lang tid, som du lå i strækket. Det sikrer, at bindevævet bevarer sin fornyede elasticitet og giver dig mulighed for at mærke effekten med det samme. 

 

Indlægget her og videoen er lavet i samarbejde med Yin Yoga lærer Mathilde Friis-Andersen, som MTBakademiet fra efteråret kommer til at tilbyde #BIKEYOGA workshops med.

 

Hold dig opdateret på mtbakademiet.dk for datoer for #bikeyoga workshops. Du kan læse mere om Mathilde her.

FØLG MED PÅ SOCIALE MEDIER

#mtbakademiet

#succesoplevelse

#påvejmodmålet

#legpåmtb

MTB AKADEMIET er en del af CykleAkademiet IVS

CVR-nummer 36689811


m: info @ mtbakademiet.dk

t: +45 - 607 85 085

Alle rettigheder forbeholdes MTB AKADEMIET

© Copyright 2019

Hjemmesidens design & tekst: Mads Weidemann