YIN YOGA, ET MUST DO!

Skrevet d. 21.06.2017

af Mathilde Friis-Andersen

 

 

YOGA?! Hvad skal man dog med det som mountainbiker - sportsgrenen, der kræver styrke, teknik og udholdenhed og som ellers bare handler om at komme ud i mudderet og give den gas.

Det er utvivlsomt egenskaber, der er vigtige, hvis du gerne vil være en dygtig rytter, men det er bestemt lige så vigtigt, at du som MTB’er har kropsforståelse, smidighed og er i stand til at slappe af og lade kroppen restituere.

Med andre ord er der mange gode grunde til at begynde at interessere dig for yoga, og det er da heller ikke nogen tilfældighed, at stifter af MTBakademiet, Mads Weidemann, selv dyrker Yin Yoga ugentligt. Faktisk siger han, at det har øget hans ydeevne på cyklen, så det er da bare at komme igang!

Hvad er Yin Yoga?

Yin Yoga er dybe stræk af bindevævet, som man ligger/sidder i 3 - 5 minutter af gangen - så altså ikke noget med at springe rundt på en måtte og lave mærkelig gymnastik.

Strækkene løsner op i spændinger og stivheder og i kroppen, hydrerer bindevævet og øger kroppens bevægelighed.

Det, at man er i strækkene så længe, får dig samtidig ned i gear og lader kroppen restituere ved at berolige den del af nervesystemet, der skal være aktiveret for at kroppen kan regenerere og reparere sig selv.

Yin Yoga er dermed - med Mads Weidemanns ord - det perfekte supplement til MTB og alle andre former for fysisk træning som løb og styrketræning, der er kendetegnet ved at stimulere muskler og kredsløb, som er nedbrydende for kroppen.

Yin stimulerer omvendt bindevæv, sener og led og er kendetegnet ved at genopbygge kroppen. At det tilmed giver fornyet energi, større velvære og stimulerer de meridianbanerne, som er kendt fra akupunkturens verden, er blot endnu flere argumenter for at prøve det af.

5 gode grunde til at dyrke Yin Yoga som mountainbiker:

De dybe stræk af bindevævet øger din smidighed og forbedrer din bevægelighed på cyklen. Kan du overføre bevægelser fra underkroppen til overkroppen, når du sidder i sadlen, kører du ikke kun mere sikkert, men også bedre end dine konkurrenter.

Med tre til fem minutter i hver stilling mærker du effekten af strækkene med det samme. Det styrker din kropsforståelse og lærer dig at aktivere en specifik kropsdel, når terrænet kræver det.

 

Kombinationen af udstrækning og afslapning løsner op spændinger og stivheder i skuldre, lænd og nakke. Den ultimative genvej til restitution - lige efter søvn.

Styrker din udholdenhed og evnen til at være i fysisk ubehag.

Det er den diametrale modsætning til fysisk træning, der nedbryder kroppen. Yin derimod genopbygger kroppen, giver fornyet energi, større velvære og et bedre helbred.

FØLG MED PÅ SOCIALE MEDIER

#mtbakademiet

#succesoplevelse

#påvejmodmålet

#legpåmtb

MTB AKADEMIET er en del af CykleAkademiet IVS

CVR-nummer 36689811

 

m: info @ mtbakademiet.dk

t: +45 - 607 85 085

Alle rettigheder forbeholdes MTB AKADEMIET

© Copyright 2018

Hjemmesidens design & tekst: Mads Weidemann