MOUNTAINBIKE - Fra begynder til verdensmester 

 Vores nye bog på 221 sider om bl.a. køreteknik er udkommet via forlaget Gyldendal. 

 Bogen alene gør dig ikke til verdensmester, men den hjælper dig, så du får 

 en del flere succesoplevelser på sporet. Pris 349,95   Køb bogen  

STYR & BREMSEGREBSVINKEL

Skrevet d. 31.12.2013

af Mads Weidemann


Den rette og mest komfortable vinkel på styr og bremsegreb, uanset om det er riser eller flat styr, er vinklen, hvor du IKKE får ondt i håndfladerne, sovende hænder, ømme håndled, arm pump, ømme albueled og ømme skuldre. Altsammen fordi dit styr og bremsegreb er vinklet forkert!


Vi starter med styrets vinkel og at se på den medfødte vinkel på dine håndled.

Prøv at række armene frem, imitere du afslappet holder om styret og se din naturlige vinkel på dine håndled. Hvis du er ligesom 99% af alle andre mennesker, så peger lillefingersiden nedad, right?


Kig derefter på dit styr og se, hvilken vej styrets ender peger... - Måske de peger stik modsat? Hvis de gør det, er det så en naturlig måde? - Nej, bestemt ikke! Styret tvinger dine hænder i en position, hvor det er total udenfor naturens lov, og deraf sender kroppen signaler til hjernen som fx hænderne sover, ømme håndled, armpump, ømme albueled, smerter skuldre osv osv.

- Derfor, gør dit styr så naturligt for dine hænder/håndledvinkel.


Hænderne kommer naturligt på plads. Du får skuldrene ned fra ørerne, blikket op, brystet frem, ranket ryggen og svej i lænden - altså naturligt spænd i kroppen, som er det, vi stræber efter som menneske... (vi gider ikke krum ryg - det er ikke godt for noget som helst. RANK RYG!!) - og WUPTI, så er du på vej til at blive en bedre rytter, da du reagerer hurtigere med ranket end krummet ryg, er mere forudsigelig på sporet idet blikket kommer op, mere centreret på cyklen, mere effektivt tråd da du aktiverer core-musklerne og de to store Latissimus Dorsi muskler, som er ren doping til dine tråd - blot for at nævne nogle af fordelene. Du vil klart synes om det :)


Bremsegreb

Disse livsnødvendige greb skal hverken side lodret, vandret eller over vandret!

De skal sidde i 45 grader på styret - dvs. midt imellem vandret og lodret.

Hvorfor 45 gr.? Fordi dine greb skal flugte en lige linie fra albue gennem underarm til fingerspids, som cirka er 45 gr.


Fordele ved bremsegreb i 45 gr. kontra lodret: Du skal ikke "ned" efter dine greb for at bremse, hele tiden krum hånd om styret, ingen arm pump, afslappet skuldre og afslappet kørestil, ingen brækkede tommelfingre da de typisk er støddæmpere istedet for håndfladerne.


Ulemper ved vandrette bremsegreb kontra 45 gr.: For lave albue eller for høje albuer og låste skuldre, generel for lav og anspændt position på cykel, anspændt rygmuskulatur, anspændt nakke, unormal vinkel i dine håndled og arm pump.Giv begge indstillinger et skud. Vær tålmodig. Kør med det nogle gange og vær bevidst på forskellen.

Allerede fra dag et kan du køre i evighed uden at få sovende hænder.

MOUNTAINBIKE - Fra begynder til verdensmester


Vores bog på 221 sider om mountainbike er netop udkommet via forlaget Gyldendal.

I bogen er køreteknik og træning, illustrationer og store flotte billeder, vilde MTB-historier og interviews med de bedste danske ryttere gennem tiden, som fx Henrik Djernis, Michael Rasmussen & Annika Langvad.
Bogen alene gør dig ikke til verdensmester, men den hjælper dig, så du får det en del sjovere og flere succesoplevelser på sporet.


Pris 349,95

 MOUNTAINBIKE  - nogle af læserne siger: 

'' Den er en rigtig god bog! Godt skrevet, nem at læse og forstå.

Et must have i samlingen.


- Emil

'" Super god bog du har skrevet. Nu skal teori omsættes til praksis.


- Martin

'' ... Kan varmt anbefales!


- Ulrik

'' ... Jeg kan også lide de første 60 sider. Glæder mig til resten... :-)


- Allan

'' Der er mange gode eksempler og opmærksomhedspunkter.

Jeg er vild med den ufrelste tilgang, og nyder, at det intuitive og underbevidsthedens analyse bliver anerkendt og beskrevet. Tak for en velskrevet og visuel bog, der gør mig glad ned i stortåen.


- Michael

Online-magasinerne CYKELSTART.DK, Mountainbike Sport & MTBX har anmeldt bogen. Læs anmeldelserne:

CYKELSTART.DK

Mountainbike Sport

MTBX

FØLG MED PÅ SOCIALE MEDIER

 #mtbakademiet 

 #succesoplevelse 

 #påvejmodmålet 

 #legpåmtb 

MTB AKADEMIET er en del af CykleAkademiet IVS

CVR-nummer 36689811


m: info @ mtbakademiet.dk

t: +45 - 607 85 085

Alle rettigheder forbeholdes MTB AKADEMIET

© Copyright 2019

Hjemmesidens design & tekst: Mads Weidemann

Giv os gerne din anmeldelse på Trustpilot og/eller Facebook

Hjemmesiden benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du brug af cookies - ligesom på alle andre hjemmesider

Ja ja, OK