FORKERTE PEDALSTILLING

Skrevet d. 30.12.2017

af Mads Weidemann

 

 

Kan du børste tænder med den “forkerte” hånd?

Kan du køre mountainbike i den forkerte pedalstilling?

 

Jeg har brugt 3 år på at træne min kørsel i den forkerte pedalstilling - hvor jeg nu kører lige godt i den ene eller anden stilling.

Pt er jeg på 3. uge i at lære og børste tænder med den forkerte hånd. Det godt :-) ... kan mærke markant forbedring på blot én uge.

 

I kroppen bør man være lige stærk i begge side. Typisk vil du være stærkest i samme side, som hånden du skriver med.

Du kan evt overveje, hver gang du udfører en opgave, om du bør bruge din svage/forkerte side, som også er hjernegymnastik.

 

Er du SPORTSUDØVER, forærer du dig selv flere personlige som fysiske sejre, når du er lige god med begge af kroppens sider.

 

Hvad er min "forkerte" pedalstilling!?

Til dig som endnu ikke er bekendt med din foretrukne pedalstilling - hvilke fod, som er bagerst, er foden typisk i samme side, som hånden du skriver med. Altså, er du højrehåndet, har du typisk højre fod bagud. Og venstrehåndet, venstre fod bagud.

Prøv dig frem. Og oplever du, at din mest behagelige pedalstilling er modsat, hvad vi nævner, ja, så er det sådan, du kører.

Det eneste vi ønsker, er, at du er bevidst om din foretrukne pedalstilling, som er denne du træner alle nye køreteknikker i. Men det er vigtigt, at du også træner din ikke-foretrukne pedalstilling, hvilke du træner, når du føler overskud fx som et start på en grusvej, nemme spor-sektioner og som langsomt udvikler sig.

 

Jo bedre en rytter du bliver, desto mere er du tvunget til at mestre din ikke-foretrukne pedalstilling, da du ikke altid kan forvente at køre i din foretrukne pedalstilling, når farten er høj, flowet kører og “musikken” spiller.

I professionel mountainbikesport, er der eksempler på, hvor sejren er tabt, fordi den førende rytter blev tvunget ind på tekniske i sin ikke-fortrukne pedalstilling.

 

 

God træning!

FØLG MED PÅ SOCIALE MEDIER

#MTBakademiet

MTBakademiet er en del af CykleAkademiet IVS

CVR-nummer 36689811

 

m: info@mtbakademiet.dk

t: +45 - 607 85 085

Alle rettigheder forbeholdes MTBakademiet

© Copyright 2018

Hjemmesidens design & tekst: Mads Weidemann